Termékeink
Termékeink

SZEMÜVEGKERETEINK

Üzletünkben több, mint 1200 db szemüvegkeretböl választhat, a legszélesebb stílus, minöségi és árkategóriákban.

Csak CE követelményeknek megfelelö kereteket forgalmazunk! A közepes árfekvésü (15-30.000.-forintos) árkategóriában már elsö osztályú, megbízható, tartós modelleket talál. A magasabb árkategóriákban megtalálhatók a világ élvonalába tartozó gyártók finomabb anyagokból készült, legdivatosabb és legrafináltabb müszaki megoldásokkal tervezett szemüvegcsodái.

Néhány forgalmazott luxusmárka - a teljesség igénye nélkül: HUGO BOSS, TOMMY HILFIGER, FURLA, CAZAL, JIMMY CHOO, ETNIA, BLUEMARINE, POLICE...stb.

Mühelyünk felszereltsége lehetövé teszi bármilyen megvalósítható igény kielégítését.

 

SZEMÜVEGLENCSÉINK

 

Mi a különbség a jó szemüveglencse és a rossz szemüveglencse között? Erre nehéz lenne tömören válaszolni, de röviden: rengeteg! A legfontosabb kritériumok:

-optikai pontosság

-reprodukálhatóság

-a két oldali lencsék öszzehangoltsága

-a lencse felületi megmunkáltsága

-alapanyag minösége

-esztétikai megjelenés

-tükrözödés csökkentettség

-ellenálló képesség (tartósság, karcállóság)

-tisztíthatóság

Ezeknek a kritériumoknak csak a csúcstechnológiával rendelkezö gyártók képesek megfelelni. Ennek megfelelöen mi elsösorban az ESSILOR cég szemüveglencséit forgalmazzuk, de elérhetőek más komoly gyártócégek termékei is (pl. ZEISS).

Választékunkban megtalálhatók:

-müanyag és üveglencsék

-vékonyított kivitel

-torzításcsökkentett kivitel

-tükrözödéscsökkentett felület

-keményített felület

-bifokális

-speciális számítógép használathoz kifejlesztett lencsék

-minden távolságban éles képet biztosító átmenet nélküli (multifokális, progresszív) lencsék

-színezett lencsék (védö, kontrasztfokozó és napszemüveg színek a szivárvány minden árnyalatában)

-fényre sötétedö lencsék

-íves sportszemüveg lencsék (dioptriás kivitelben is!)

A kínálat manapság olyan hatalmas, hogy abból Önnek igen nehéz kiválasztani a megfelelöt, ezért mondja el nekünk igényeit és szakembereink a szemvizsgálat eredményének tükrében Önnel közösen kiválasztják a legmegfelelöbb megoldást. A választás megkönnyítését számítógépes animációs bemutató és magyarázó programokkal segítjük Önnek. Minden szemüveget kipróbálva, az Ön arcához igazítva adunk át, így Önnek már csak élvezni kell „a látottakat”!


NAPSZEMÜVEGEINK


Napszemüvegeink teljes UV védelmet nyújtanak a szemüveg teljes élettartama alatt. Mindegyik modell a gyártó cég garanciáját bírja. Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert sok olyan termék van forgalomban (elsösorban a piacokon, utcai árusoknál és a nagy bevásárlóközpontokban) melyek szüröhatása nem teljes, illetve olyan vékony réteg van a lencse felszínére felhordva, aminek hatékonysága pont a napsütés hatására lecsökken, megszünik.

A napszemüveg viselése nem csupán a divat miatt fontos, hanem szemünk egészsége szempontjából is. Az UV sugárzás nagy energia tartalma, valamint az általa felszabadított szabad gyökök miatt felelös bizonyos szaruhártya betegségek, a szemlencsében kialakulós szürkehályog és közvetve bizonyos retinabetegségek kialakulásáért, valamint a bört öregítö hatása és a fényerösség kiváltotta hunyorgás miatt megjelenö szemkörüli ráncokért.

Vállaljuk szemüveglencsék és napszemüveg UV szűrésének a mérését.

 

KONTAKTLENCSÉINK

 

Ha Ön kontaktlencse viselésén gondolkodik, akkor mindenképpen teljes körü szemvizsgálaton kell részt vennie. Ennek során számos kérdést fogunk feltenni, megállapítjuk a helyes szemüvegkorrekciót, ellenörizzük szemeinek állapotát. Ekkor elválik, hogy optometriailag alkalmas-e a lencse viselésére, illetve melyik típust javasoljuk és tájékoztatjuk arról, hogy mire is számíthat a jövöben (felhelyezés, kivevés, ápolás, költségek stb.) . Természetesen kipróbáljuk, milyen érzés Önnek, ha lencse van a szemén. Ezután, amennyiben „igen”-t dönt, megtanítjuk a kontaktlencseviselés minden fortélyát. Ragaszkodunk a kontrollvizsgálatokhoz. Minden napos rendelésünkön soron kívül fogadjuk, ha problémája lenne.

Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy a kontaktlencsét nem a szemüveg helyett, hanem amellett szabad csak használni, mivel a szemben tartásának vannak idöbeni korlátai, amit veszélyes túllépni.

Közel 50 típusú kontaktlancsét forgalmazunk:

 

Lágy (napi, havi, féléves, éves csereperiódusút - akár multifokális kivitelben)

Félkemény (oxigénáteresztö kemény, RGP)